Els límits del silenci. La censura del teatre català durant el franquisme
0 comentari/s Visitat 7727 Cops
ISBN: 978-84-9883-879-4
Data de publicació: 01/12/2016
Nombre de pàgines: 272
Format: llibre
Col·lecció: Textos i Estudis de Cultura Catalana
Matèria: Teatre, Història

Portada en alta resolució:

PVP : 20.00 €

Material Didàctic
Resum

La censura franquista s’acarnissà implacablement amb el teatre català. Sense defallir, durant més de quaranta anys, en determinà els límits entre allò permès, un cop passat pel seu sedàs, i allò prohibit, que condemnava al silenci. El present assaig és la primera aproximació genèrica a l’efecte de la censura en el teatre català durant el franquisme. Planteja, d’entrada, un acostament teòric al fenomen censori dins d’un context internacional, especialment en l’àmbit de l’escena europea. Estudia, després, la institucionalització i la pràctica censòries durant la dictadura amb la descripció de l’organigrama administratiu, l’aparat legislatiu i la incidència específica que tingueren en el teatre català. 
A manera de mostra representativa, analitza tot seguit, amb detall, els expedients de censura –fins ara inèdits–
de les obres teatrals de quatre dramaturgs catalans d’ideologia inequívocament antifranquista: Joan Oliver, Manuel de Pedrolo, Maria Aurèlia Capmany i Josep Maria Benet i Jornet.
 
FULLEJA EL LLIBRE!

Ressenyes


Comentari/s
0 Comentari sobre :Els límits del silenci. La censura del teatre català durant el franquisme »

Participa i escriu el teu comentari!

Escriu el teu comentari a continuació. Necessites ser membre per poder fer-ho Registra´t A la nostra web o Inicia sessió.