La direcció literària d'Edicions Proa a l'exili. Epistolaris de Joan Puig i Ferreter
0 comentari/s Visitat 1966 Cops
ISBN: 978-84-9191-052-7
Data de publicació: 18/06/2019
Nombre de pàgines: 312
Format: llibre
Col·lecció: Textos i Estudis de Cultura Catalana
Matèria: Literatura, Epistolari

Portada en alta resolució:

PVP : 21.00 €

Material Didàctic
Resum

Joan Puig i Ferreter es lliga estretament a Edicions Proa quan, en començar l’activitat des de Badalona l’any 1928, Josep Queralt i Marcel·lí Antich l’escullen com a director literari. Els epistolaris inèdits de Puig que s’editen al present llibre permeten descobrir els ressorts del funcionament de la represa de Proa a l’exili. Les lletres mostren el paper de Puig com a autor, mecenes i col·laborador de Queralt en la recerca d’autors per a la casa, establerta a la Catalunya del Nord. A través de l’exercici de direcció literària, Puig reprèn el carteig amb nombrosos escriptors catalans de l’exili i l’interior per tal d’aconseguir originals per a la col·lecció «A Tot Vent». Al marge de les lletres bescanviades amb autors
com Carles Riba, Mercè Rodoreda, Armand Obiols o Manuel de Pedrolo, que no donen fruits a la renascuda Proa, Puig manté una significativa relació epistolar amb Josep Carner, Domènec Guansé i Xavier Benguerel, escriptors que esdevenen els autors de la represa editorial a Perpinyà.
 
FULLEJA EL LLIBRE AQUÍ:

Ressenyes


Comentari/s
0 Comentari sobre :La direcció literària d'Edicions Proa a l'exili. Epistolaris de Joan Puig i Ferreter »

Participa i escriu el teu comentari!

Escriu el teu comentari a continuació. Necessites ser membre per poder fer-ho Registra´t A la nostra web o Inicia sessió.