Quan les revistes conten rondalles
0 comentari/s Visitat 3644 Cops
ISBN: 978-84-9883-820-6
Data de publicació: 31/03/2016
Nombre de pàgines: 176
Format: llibre
Col·lecció: Biblioteca de Cultura Popular Valeri Serra i Boldú
Matèria: Literatura Popular

Portada en alta resolució:

PVP : 14.00 €

Material Didàctic
Resum

Quan les revistes conten rondalles presenta les dades bibliogràfiques d'un conjunt de rondalles publicades durant el segle XIX en revistes catalanes de l'època. El període d'estudi s'acota entre el 1823, en què aparegué el setmanari barceloní El Europeo, considerat la primera publicació periòdica que difon les idees romàntiques als Països Catalans, i el 1893, any de publicació de Narraciones populares catalanas de Sebastià Farnés, obra que tanca aquesta etapa de narrativa folklòrica.
Amb aquest treball, d'interès per a tota mena de lectors, es traça una panoràmica general prèvia per analitzar el moviment folklòric del segle XIX i per poder emmarcar en el seu context aquest corpus de rondalles. Així, la investigació ressegueix els inicis de l'interès per la literatura oral a Catalunya, vinculat al moviment de la Renaixença, i copsa l'important paper de l'efervescent premsa del moment en la difusió d'aquest gènere de la narrativa oral.

Ressenyes


Comentari/s
0 Comentari sobre :Quan les revistes conten rondalles »

Participa i escriu el teu comentari!

Escriu el teu comentari a continuació. Necessites ser membre per poder fer-ho Registra´t A la nostra web o Inicia sessió.