Josep M. Poblet: Periodisme i acció. Un intel·lectual catalanista en el Montblanc d'entreguerres (1914-1936)
0 comentari/s Visitat 2270 Cops
ISBN: 978-84-9883-965-4
Data de publicació: 15/05/2018
Nombre de pàgines: 320
Format: llibre
Col·lecció: Biblioteca Serra d'Or
Matèria: Biografies i Memòries

Portada en alta resolució:

PVP : 18.00 €

Material Didàctic
Resum

Aquest volum estudia els orígens de Josep Maria Poblet i Guarro (Montblanc, 1897 - Barcelona, 1980) com a intel·lectual catalanista i home d'acció en el Montblanc dels anys de la Mancomunitat a la República. La gènesi de l'home de lletres explica part de la seva evolució literària i de la seva projecció pública com a escriptor a partir de l'exili i la postguerra. En aquest procés ell esdevé el fil conductor que permet conèixer l'ambient literari, polític i cultural d'abans de la guerra a la capital de la Conca de Barberà. 
Poblet ha situat Montblanc en la història de la literatura catalana des de la seva narrativa testimonial i memorialística, però també ha estat autor d'una extensa obra que va des de la crònica periodística i l'article d'opinió fins al reportatge, passant per la comèdia de bulevard, la narrativa costumista, la novel·la, la biografia o l'assaig històric i polític. Aquestes pàgines pretenen recuperar i redescobrir una figura encara massa desconeguda del nostre sistema literari, compromesa amb el país i la cultura a través de la força de la paraula.

 

FULLEJA EL LLIBRE AQUÍ:


Ressenyes


Comentari/s
0 Comentari sobre :Josep M. Poblet: Periodisme i acció. Un intel·lectual catalanista en el Montblanc d'entreguerres (1914-1936) »

Participa i escriu el teu comentari!

Escriu el teu comentari a continuació. Necessites ser membre per poder fer-ho Registra´t A la nostra web o Inicia sessió.