La ironia en les literatures occidentals des de l'inici de segle fins a 1939
0 comentari/s Visitat 2594 Cops
ISBN: 978-84-9883-861-9
Data de publicació: 01/12/2016
Nombre de pàgines: 552
Format: llibre
Col·lecció: Textos i Estudis de Cultura Catalana
Matèria: Estudis literaris

Portada en alta resolució:

PVP : 27.00 €

Material Didàctic
Resum

Des de finals de la dècada dels anys vuitanta del segle xx, els estudis sobre la ironia han experimentat un auge extraordinari, tant en l’àmbit de la teoria literària com en els estudis aplicats a l’anàlisi de les literatures nacionals o de l’obra dels autors. Així doncs, podríem afirmar que la ironia s’ha introduït al centre de la indagació literària coetània, fins al punt d’acabar convertint el fenomen irònic gairebé en sinònim de literarietat.
Els trenta-un estudis aplegats en aquest volum naixen de la intenció de contribuir en aquesta direcció, amb aportacions centrades en la investigació de la ironia en un període decisiu de l’època contemporània: les quatre
dècades que transcorren entre la crisi ideològica i estètica del tombant del segle xix al xx i l’esfondrament que representa l’inici de l’expansió nazi i la instauració de la dictadura franquista. Tot i que l’objecte central del volum és la literatura catalana, hi ha hagut la voluntat de donar-hi cabuda a altres literatures occidentals, sens dubte, com una manera d’oferir una mirada més àmplia sobre el fenomen irònic i d’acollir estudiosos que se n’han ocupat, amb l’aplicació a autors i textos del nostre àmbit cultural.


Comentari/s
0 Comentari sobre :La ironia en les literatures occidentals des de l'inici de segle fins a 1939 »

Participa i escriu el teu comentari!

Escriu el teu comentari a continuació. Necessites ser membre per poder fer-ho Registra´t A la nostra web o Inicia sessió.