El santuari de Núria i la Lleva del Biberó
0 comentari/s Visitat 2692 Cops
ISBN: 978-84-9191-071-8
Data de publicació: 04/11/2019
Nombre de pàgines: 78
Format: llibre
Col·lecció: Biblioteca Serra d'Or
Matèria: Biografies i Memòries

Portada en alta resolució:

PVP : 10.00 €

Material Didàctic
Resum

El dia 27 d'abril -festivitat de la Mare de Déu de Montserrat- de l'any 1938, van haver de presentar-se al Govern militar de Barcelona una part dels components de la lleva de l'any 1941, coneguda com la lleva del biberó perquè estava formada per nois de 17-18 anys. No sabien quina seria la seva tasca ni on anaven destinats.
El dia 26 de gener de 1939, les tropes del general Francisco Franco entren a Barcelona. Dies més tard, concretament el 10 de febrer, el Quarter General de Franco emetia un comunicat en el qual s'anunciava la fi de la guerra a Catalunya. 
Amb motiu del vuitantè aniversari d'aquestes efemèrides, aquest llibre, basat en el testimoni de Manuel Cubeles i Solé, un d'aquells joves mobilitzats el 27 d'abril pel govern de la República, és un sentit record a la lleva del 41 i a llurs famílies, així com un homenatge al sofert i abnegat servei de camillers de primera línia del front, al servei de primeres cures i transport de ferits, i al personal del servei sanitari català.
 
FULLEJA EL LLIBRE:


Comentari/s
0 Comentari sobre :El santuari de Núria i la Lleva del Biberó »

Participa i escriu el teu comentari!

Escriu el teu comentari a continuació. Necessites ser membre per poder fer-ho Registra´t A la nostra web o Inicia sessió.