Adelaida Ferré i Gomis, folklorista: l'art de brodar rondalles
0 comentari/s Visitat 1811 Cops
ISBN: 978-84-9191-049-7
Data de publicació: 18/06/2019
Nombre de pàgines: 208
Format: llibre
Col·lecció: Biblioteca de Cultura Popular Valeri Serra i Boldú

Portada en alta resolució:

PVP : 16.00 €

Material Didàctic
Resum

Adelaida Ferré i Gomis (Barcelona 1881 – 1955) va dedicar bona part de la seua vida a l’estudi i la recopilació de folklore. A pesar dels seus mèrits en aquest camp, la història del folklore -i, en conseqüència, la història en general-, no se l’ha tinguda prou en compte. Cal recuperar el seu nom de l’oblit i del silenci. Cal començar a recuperar-ne la memòria. I preservar-la. Adelaida Ferré i Gomis, folklorista presenta per primera vegada junta, transcrivint-la, editant-la, ordenant-la i estudiant-la, una part menuda de la rondallística que ella va recollir: vint-iun textos en forma de petit rondallari ordenats i catalogats segons el sistema internacional d’Aarne/Thompon/Uther.
Per a una lectura còmoda de l’obra, els textos -sense interrupcions- es presenten separats del seu estudi i catalogació. El conjunt ve precedit per la presentació de la figura d’aquesta interessantíssima dona en el seu context històric i familiar, la seua formació i la seua trajectòria professional. Amb aquest volum s’allarga la nòmina coneguda de folkloristes catalanes i es fa gran el gros de la narrativa oral dels Països Catalans publicada.
 
FULLEJA EL LLIBRE AQUÍ:


Comentari/s
0 Comentari sobre :Adelaida Ferré i Gomis, folklorista: l'art de brodar rondalles »

Participa i escriu el teu comentari!

Escriu el teu comentari a continuació. Necessites ser membre per poder fer-ho Registra´t A la nostra web o Inicia sessió.